З метою популяризації серед дітей та молоді Полтавської міської територіальної громади образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, стимулювання1-2 творчого  розвитку особистості, сприяння реалізації творчих задумів вихованців гуртків закладів позашкільної освіти та учнів закладів загальної середньої освіти, виховання у них почуття любові та поваги до рідного краю і національної культурної спадщини в Палаці ДЮТ 11 березня 2024 року проведено міський (відбірковий) етап обласної виставки-конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва "Знай і люби свій край".

У виставці-конкурсі взяли участь вихованці гуртків трьох закладів позашкільної освіти: Полтавського міського центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання, КЗ "Полтавський Палац дитячої та юнацької творчості Полтавської міської ради", Полтавського міського центру позашкільної освіти Полтавської міської ради та учні 15 закладів загальної середньої освіти.

На виставку-конкурс представлено 71 творчу роботу з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва у двох вікових категоріях: 48 робіт - у старшій, 23 роботи - у молодшій.

1-3Конкурсні роботи оцінювало журі у складі:

  • Вікторія ТРАКАЛО - головний спеціаліст Департаменту освіти Полтавської міської ради;
  • Елеонора БАКУНОВИЧ - консультант ЦПРПП Полтавської міської ради;
  • Олена ГНИДІНА - консультант ЦПРПП Полтавської міської ради;
  • Наталія ДІГТЯР - завідувачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, кандидат педагогічних наук, доцент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України;
  • Олена ПЕРЕПЕЛИЦЯ - старший викладач кафедри образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка;
  • Назар БОЖИНСЬКИЙ - кандидат архітектури, доцент кафедри дизайну Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Високопрофесійне журі відзначило належний рівень творчих робіт представлених учасниками, розмаїття технік виконання, сучасне та креативне  бачення учасниками історії та сьогодення рідного краю та України.

31 кращу роботу відібрано для участі в обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу "Знай і люби свій край", який відбудеться в Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді 25 березня 2024 року.

1-4Приємно відзначити, що за результатами виставки-конкурсу до числа переможців міського етапу увійшла і вихованка Народного художнього колективу студії образотворчого мистецтва "Соняшник" (керівник Катерина Юхно) Марія Павленко з роботою "Полтавщина", яка посіла І місце у номінації "Живопис" та здобула право стати учасницею обласного етапу виставки-конкурсу.

Почесне ІІ місце посіла вихованка гуртка м'якої іграшки "Чародії" (керівник Надія Костіна) Ступак Маргарита з роботою "Дракончик Лакі".

Щиро вдячні членам журі за плідну творчу співпрацю!

Всім учасикам міського етапу виставки-конкурсу "Знай і люби свій край" та їх керівникам бажаємо нових творчих злетів та досягнень!

1-1 1-2 1-3 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19