З днем містаДо 1999-го року святкування дня міста організовували 12 липня, відраховуючи день його заснування від першої літописної згадки про Полтаву.

Вона припадає на 1173 рік, її зафіксували в Іпатієвському літописі. Ось як про це йдется у ньому:

"На Петров день" (12 липня) Ігор Святославич, переслідуючи орди половецьких ханів Кобяка і Кончака, "переїхав Въросколь оу Лтави" і рушив у напрямку Переяслава".

В 90-ті роки ХХ ст. вчені-історики на основі археологічних знахідок довели, що Полтаві не менше 1100 років. Святкування цієї події вібулося у 1999 році саме 23 вересня, в день звільнення Полтави від нацистських окупантів у Другій світовій війні. Таким чином дві події об'єдналися, і вже багато років полтавці відзначають День рідного міста саме 23 вересня. Цього 2022 року ми будемо відраховувати вже 1123-тю річницю заснування міста.

Зазвичай святкування Дня міста відбувалося гічно, із розвагами та концертами в центрі міста. Сьогодні таких розваг не буде задля дотримання безпекових заходів в умовах воєнного стану.

З початком повномасштабної війни наша Полтава змінилася. Тихе і спокійне місто почало нагадувати вулик: багато волонтерів, вимушених переселенців, всі щось роблять. На щастя, наше місто не перебуває під обстрілами, але відчуває війну, забезпечуючи надійний тил тимЮ, хто приїхав із самого пекла.

Всі мешканці міста зараз хочуть одного - повернутися до мирного і спокійного життя, займатися розвитком своєї громади, своєї культури, примнождувати здобутки. Ми віримо в те, що цей час обов'язково настане. Завдяки мужноті та відвазі наших воїнів ЗСУ ми маємо можливість сьогодні святкувати День міста. Тож, бажаємо миру і процвітання нашому чудовому місту та його мешканцям!

Віримо у перемогу! Слава Україні!

А ще хочемо вам презентувати нову пісню Ірини Станічнікової, яку вона виконала разом з керівником ЗХК "Вокальна студія "Нове покоління" Віталієм Котенком. 

Тож, З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, ЛЮБА ПОЛТАВО!